Welkom bij het Vogelleercentrum

Het Vogel Leer Centrum geeft uitgebreide op brede ervaring en gedegen kennis gebaseerde informatie omtrent het houden van verschillende soorten papegaaien en parkieten als huisdier. Nadrukkelijk dus niet alleen wetenschappelijke gegevens over verspreidingsgebied en populatie, maar juist die gegevens welke u nodig heeft om te weten hoe een bepaalde soort zich gedraagt als tamme vogel in huis.

Heb je nog geen tamme vogel in huis, maar van plan bent er een aan te schaffen, ontdek dan hoe je de beste keuze maakt a.d.h.v. de duidelijke en overzichtelijk weergegeven tips en adviezen in het leden gedeelte van dit Vogel Leer Centrum.

babyvogelsOntdek o.a. wat de karakter eigenschappen zijn van een Pyrrhura, Zonparkiet, Grasparkiet, Valkparkiet, Koningsparkiet, Grijze Roodstaart papegaai, Bonte Boer, Caique, Amazone papegaai, Muisparkiet, Agapornis, Alexander parkiet, Halsbandparkiet, Meyer papegaai, Jardine papegaai, Blauwgele ara, Groenvleugel ara, Geelvleugel ara, Hyacinth ara, Soldaten ara, Ara Nobilis, Goffine Kaketoe, Geelkuif Kaketoe, Molukken Kaketoe, Ducorps Kaketoe en nog vele andere soorten.

Lees nu eens niet waar jou favoriete vogel zoal voorkomt in de natuur, wat hij daar eet, hoeveel graden het daar is en waarom hij precies een bepaalde wetenschappelijke naam heeft, maar ontdek alles wat iedereen zou moeten weten over elke soort specifiek om deze met succes als huisdier te kunnen houden. Met succes houd o.a. in NIET in een kooi in de huiskamer of garage, maar als actief lid van het gezin vrij in huis.

Kan dat dan? Jazeker, als je weet hoe je dit aanpakt.

 

Vind o.a. de juiste antwoorden op deze vragen:

  • Hoe wordt een tamme vogel gek op mij?

  • Hoe zorg ik dat mijn vogel niet het hele huis onder poept?

  • Hoe weet ik welke soort het beste bij mij past?

  • Wat is het verschil tussen een Muisparkiet en een Zonparkiet en hoe merk ik dat wanneer ik ze in huis ga houden?

  • Wat zijn de specifieke eigenschappen van een Valkparkiet waarmee ik te maken krijg zodra ik hem als huisdier ga houden?

  • Hoe groot moet mijn huis zijn om een ara als huisdier te kunnen houden?

  • Welke vogel moet je kortwieken en waarom?

  • Wat is het verschil tussen een grote parkiet en een kleine papegaai?

  • Waarom zou ik wel of niet een kaketoe in huis nemen?

 

vrije-vluchtHet Vogel Leer Centrum legt niet zozeer de focus op het trainen of africhten van kromsnavels, maar wil juist informatie verschaffen omtrent alles wat bekend is over hoe afzonderlijke soorten zich gedragen als huisdier, hoe je als verzorger kunt weten welke vogel bij je past en hoe je er mee om moet gaan.

Hans en Grace Meyer, grondleggers van de hobby kwekerij en vogel trainers site tammevogels.nl hebben in de loop van de afgelopen 15 jaar zeer veel gegevens verzameld omtrent de gedragingen van vele verschillende papegaaien en parkieten die als huisdier worden gehouden. Door met velen die een vogel van hen overnamen langdurig in contact te blijven, is een schat aan informatie ontstaan waar nu iedereen zijn of haar voordeel mee kan doen. Maak niet langer dezelfde fouten die anderen hebben gemaakt met hun tamme vogel, maar leer direct uit de eerste hand van ervaren kwekers EN opvoeders trainers die weten hoe verschillende vogels zich in verschillende omstandigheden gedurende een periode van maar liefst 5 tot 15 jaar gedragen als huisdier. Ontdek hoe hun verzorgers ze hebben getraind en waarom bepaalde handelingen wel en niet hebben gewerkt en ook wel of niet zullen blijven werken.

Door lid te worden van deze site krijg je niet alleen toegang tot een schat aan waardevolle toepasbare kennis en ervaring, maar steun je ook de doelstelling, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van leven van elke papegaai en parkiet die als huisdier wordt gehouden. Door de verspreiding van deze kennis en ervaring, kan namelijk elke vogel een veel vrijer en beter leven krijgen als huisdier, zodra de verzorgers weten wat er mogelijk is en de aangereikte kennis gaan toepassen.

Voor slechts een introductie abonnementsprijs van een symbolisch bedrag van 7,50 per maand draag je dus bij aan het welzijn van alle huiskamer vogels.

Naast het dekken van de kosten voor het online houden van het Vogel Leer Centrum project, wordt uw bijdrage ook gebruikt om d.m.v. advertentie campagnes deze inhoud te verspreiden, waardoor we hopen op een positieve verandering in het leven van vele huiskamer vogels. Tegelijkertijd blijkt keer op keer dat ook de verzorgers die door krijgen hoeveel ze eigenlijk met hun huiskamer vogel kunnen doen, enthousiast een nieuwe weg in slaan: Outside the Cage!

 

Voor uitgebreide informatie omtrent het opvoeden, africhten en trainen van papegaaien en parkieten verwijzen we graag naar de daarin gespecialiseerde website.

Veel extra informatie omtrent het gedrag, de herkomst en de natuurlijke eigenschappen en behoeftes van verschillende populaire kromsnavels. Informatie die u niet elders op internet zult tegen komen.

Waar het meestal gaat over wetenschappelijke achtergrond informatie omtrent verschillende papegaai of parkiet achtigen, bij ons bestaat inmiddels veel ervaring met deskundig gesocialiseerde papegaaien en parkieten.

 

 

babyvogels

Opties Vogel Leer Centrum

Dit gedeelte van de website is alleen toegankelijk voor leden.

Je kunt je GRATIS aanmelden als lid van het vogel leer centrum en gebruik maken van de vele voordelen naast de schat aan informatie over verschillende papegaaien en parkieten soorten waar je dan toegang toe krijgt. Zowel voor papegaai als parkiet vindt je alle mogelijke nuttige informatie die zich steeds ontwikkeld.

Onder andere delen we hier onze ervaringen met de verschillende papegaai soorten waar we mee kweken, nadat ze met de hand zijn opgevoed. Per papegaai soort zie je dus wat je ongeveer te wachten staat als je specifiek die vogel in huis wilt houden als huisdier. We nodigen iedereen van harte uit om te reageren, zo maken we met z’n allen een betere wereld voor de papegaai en parkiet.

We maken nadrukkelijk onderscheid tussen een volière papegaai en papegaaien of parkieten die als huisdier worden gehouden. Bij deze laatste papegaai soort is specifieke kennis noodzakelijk omtrent de omgang met deze van oorsprong nog steeds wilde dieren. Vaak vindt je wel hele verhalen over de herkomst en kweek van bepaalde soorten papegaaien inclusief de Latijnse benamingen, maar wat je toch vooral wilt weten is hoe een soort papegaai of parkiet zich gedraagt als tamme vogel, wanneer je deze bijvoorbeeld met kleine kinderen erbij in huis houdt.

Vandaag de dag zijn er talloze websites over de papegaai in het algemeen, maar nergens vindt je duidelijk uit de praktijk genomen hulp bij het omgaan met je papegaai als huisgenoot. Via tammevogels.nl en onze Papegaai Trainings Site birdbox.nl kun je zelf bepalen welke informatie voor jou van belang is. Het sluit dan precies aan bij de fase waarin jij bent met je papegaai of parkiet. We richten ons niet alleen op de papegaai, maar zeker ook op de grote parkieten en middelgrote vogels zoals de Pyrrhura waarin we ook gespecialiseerd zijn.

babyvogelsBelangrijk voor jou als bezoeker van onze site is te weten dat alle informatie die je bij ons tegen komt niet zomaar uit de duim gezogen is. Ik vermeldt dat omdat slimme internet freaks tegenwoordig gewoonweg kijken waar veel naar gezocht wordt in Google en daar domweg een website omheen bouwen met gekopieerde en gespinde ( kunstmatig veranderde) tekst. Zo slaagt men er in bijvoorbeeld met het woord papegaai in de top 5 van zoekresultaten in google.nl te komen.

Jij of ik als nietsvermoedende serieus in papegaaien geïnteresseerde internet gebruiker denkt dan snel de gewenste informatie te hebben gevonden, maar je komt slechts terecht op een kunstmatig en krampachtig gefabriceerde al of niet goed ogende website. Dit soort sites hebben maar 1 doel: geld genereren. Op zich niet erg, als je dan maar waardevolle informatie krijgt aangeboden. Precies waaraan het dus ontbreekt. Terwijl wij niet ons best doen om alleen maar hoog te scoren, maar juist wel met jou delen wat wij dagelijks in de praktijk samen met onze papegaaien meemaken.

Ben je eenmaal aangemeld als lid dan kun je meteen ook gebruik maken van flinke kortingen op onze educatieve papegaai producten zoals de Birdbox Papegaai School.

In het leden gedeelte is het ook mogelijk om je eigen reactie of vraag te plaatsen bij elk onderwerp.

 KLIK HIER om Lid te Worden

of Klik HIER om In te Loggen